23 Aralık 2014

Handan


Merhabalaar :)) Bu kitabı sizlerle paylaşmak istedim,çünkü çok beğendim.Böyle çok yeni kitapları pek almıyorum aslında.Almak lazım galiba :) Yeni Çıkanlarda görünce biraz sayfalarını karıştırdım,ilk bir kaç sayfayı okuyunca ben bunu alayım dedim.Ayşe Kulin'i en son üniversite yıllarında okumuştum,ama bu kitap beni hemen sardı.

Ayşe Kulin'in Handan'ı,Halide Edip Adıvar'ın kitabındaki Handan'la içiçe.Bu durum da kitabı sevmemde bir başka etki.Değişik bir durum yani.Yeni Handan,eski Handan' la kendi ile hesaplaşması diyebiliriz.Bir de Gezi olayları var tabi.Bir çırpıda okunan bir kitap oldu benim için :) 
En kısa zamanda görüşmek üzere..

10 yorum:

  1. Bir süre önce ben de o kitabı okumaya başlamıştım. Ayşe Kulin'in kitaplarının çoğunluğunu okurum. GAY kitabından sonra hep içindeki karakterlerin öyküleri ile yeni kitap yazdı. Bu son Handan farklı başlamıştı. Bir süre sonra yine o GAY kitabındaki karakter Handan olduğu ortaya çıktı. Aslında çok güzel kurgulanmış bir kitap. Bir süredir başka bir sürü iş nedeniyle kitabı hala bitiremedim!!!! En kısa zamanda bitireceğim. Ama çok güzel bir yol tutturdu bence. Hep hayattaki kişilerin hayatlarını kaleme almaktaydı. Bu hayal karakterlerin hayatlarını değişik açılardan anlatması gerçekten çok farklı bir boyut kazandırmış kitaplarına. En kısa zamanda kitaplı günlerime geri dönmeyi umut ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu duymamıştım işte..O zaman ben de GAY ve diğerlerini okumalıyım :) Merak ettim yanii :))
      Sevgiler

      Sil
  2. Ayşe Kulin'in bu kitabı elimde var ve sırasını beklemekte.. sen böyle yazınca hemen alıp okumak istedim ama olmaz elimdeki kitap bitmeli..
    zaten Ayşe Kulin'in okuyupta beğenmediğim bir kitabı olmadı hiç..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,morlar çekti beni geldim :) Henüz okumadım ama diğer Handan ile ilişkili olması dikkatimi çekti,okumalıyım diye düşündüm,Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Roman seviyorsanız,seversiniz bence :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Ayse Kulin'in kitaplarini daha once bende cok okurdum ama sonra nedense biraktim. Kitap alisverisimde de bu kitabin onunden cok gecmistim ama hic elim gitmemisti. Yazini okuduktan sonra alinacaklar listesine girdi :) Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyleydim.Ama galiba yine Ayşe Kulin okumaya devam gibi :)

      Sil
  5. Bundan önce iki kitap var; Gizli Anlar Yolcusu birinci kitabı... Diğeri de Bora'nın Kitabı... Sonra bu geliyor. Bunu okumadım, okumayı pek düşünmüyorum aslında. Çünkü Gizli Anlar Yolcusu'nda olayları anlatışı çok akıcıydı ve güzel kitaptı. Gay kitabı dediğiniz kitap o ;) Bora'nın Kitabı'nda hemen hemen aynı olaylar Bora'nın anlatımıyla yazılmıştı. Bende de önyargı oluştu aynı şeyleri bir de Handan'dan dinleyemem diye... Ama ilkini mutlaka oku ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa..Bu kitap bana güzel geldi.Galiba sürekli aynı hikayeyi bende okumak istemezdim.Bakalım en yakın zamanda onu da okumalı :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma