5 Eylül 2014

Muhallebili Kadayıf



Tatil postalarına kısa bir ara verip dün gelen misafirlerime yaptığım muhallebili kadayıfın tarifini vereyim dedim.Bu tatlının sadece muhallebisini yapıp yeseniz bile olur :)


Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un 
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Kadayıfı için;
250 gr kadayıf
1 su bardağı orta ince çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker


Yapılışı:
Kadayıfı daha önceden buzluğa koymuştum ufalanması kolay olsun diye.Buzluktan çıkartıp poşette ezerek ufaladım.Büyük bir tavada tereyağını eritip kadayıfları ekledim.Kadayıflar kahverengileşinceye kadar kavurdum.Fındıklarla şekeri de ekledim(Fındıklar kavrulmuş olmadığında rengi dönmeye başlayınca ekleyin).Biraz daha kavurup ocağı kapattım.Tava kızgın olacağından kadayıfların yanmasını önlemek için başka bir kaba alabilirsiniz.
Muhallebiyi pişirmek için orta boy bir tencereye muhallebi malzemelerini koyup sürekli karıştırarak orta ateşte pişirdim.Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 4-5 dakika çırptım.Muhallebi iyice ılındıktan sonra kare bir cam kaba kadayıfın yarısını döktüm.Üstüne muhallebinin tamamını döküp düzelttim.Kalan kadayıfı da en üste döküp buzdolabına dinlenmesi için koydum.

Sonra da bir güzel yedik :)

14 yorum:

  1. Bayılıyorum bu tarife... Ellerine sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim hafif ve güzel bir tatlı... Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende çok güzel yapıyosundur :)) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. çok seviyorum bu tatlıyı ama her zaman kadayıfların kavrulmasını ayarlayamıyorum. nedense bazen şeker erimiyor ve sert sert tabaka halinde kalıyor.
    sizin ki çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İri taneli şeker mi koydun acaba,ondan olabilir.Biraz daha küçük taneli şeker seçip kadayıfı biraz az kavurmayı dene bir de :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Blog keşif etkinliği ile tanıdım. Güzel ve lezzetli tarifler paylaşmışsınız. Her ne kadar dikiş üzerine birşeyler paylaşmaya çalışsam da yemek blogIarını da takip edip tariflerini uygular, tarifi yayınlayan bloglardan esinlenip yaptıklarımI sürpriz yapıp tarif sahibiyIe arka planda e-postayla paylaşmaktan keyif alırım;)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürleer :) Hoşgeldiniz bloğuma :) Ben yemek bloğu olmasam da ne ler yapıyorsam onları paylaşmaya çalışıyorum.Sizin yaptığınızda blog sahibini mutlu ediyordur herhalde :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Hiyhh en sevdigim tatliiii yemin ediyorum okurken agzim sulandi. Ama ben yarin diyete baslicam :(( gene de yazdim kenara, mutlaka yapicam bunu; senin yaptigin her seyi yaptigim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Diyete başlaaa,amaa diyet kaçamaksız olmaz :) Yapınca nasıl olduğunu haber edersin :)

      Sil
  6. çok severim eline sağlık, 4 gündür bir şey yiyemediğim düşünülürse bildiğin ağzımın suyu aktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürleer :) Hemen yapıp yemelisin o zaman :)

      Sil
  7. Çok güzel ve hafif bir tatlı. Ellerine sağlık harika gözüküyor :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma