11 Temmuz 2014

Karamelli Etimek Tatlısı


Dün akşam için tatlı olarak etimek tatlısı yaptım.Çok kolay tariflerden biri,hem de hafif..Bir kaç komşuya da verince bizdeki neredeyse bitti bile :)


Malzemeler
1 paket tuzsuz Etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 litre süt 
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya

Toz şekeri tencerede erittim.Şekerin rengi kararınca ılık suyu ekledim.Şeker eriyinceye kadar karıştırdım.Borcama dizdiğim etimeklerin üstüne şurubu döktüm.Başka bir tencerede nişasta,un ve sütü  muhallebi kıvamında pişirdim.Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırdım.Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat beklettim.İsteğe bağlı olarak,ben en üstüne de krem şanti hazırlayıp sürdüm.

Denemediyseniz bence denemelisiniz :)

17 yorum:

  1. pratik ve nefis görünüyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de denemiştim bu tarifi daha önce. Gerçekten çok güzel oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Songül :) Tadının güzelliğini biliyorsun o zaman :)

      Sil
  3. elinize sağlık , çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Hiç yağ koyulmuyor mu? Şekeri eritirken veya muhallebisini yaparken yağ yok di mi? Şekeri direk tencereye koyunca eriyor yani di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır hiç yağ koyulmuyor.Şekeri tencerye koyuna sürekli karıştır,karamelize olduğunu görünce yavaş yavaş suyunu ekle :)

      Sil
    2. Super. Bu aksamin tatlisi belli olmustur :)) tsk ederim

      Sil
    3. Bir şey değil,afiyet olsun :)

      Sil
  5. Yaaa bu gece herkes etimek tatlısı yapmış bende yarın yapayım eline sağlık şahane olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürleer :) Başka kim yapmış kiii :)

      Sil
    2. Seldanın mutfak defteri de yapmış

      Sil
    3. Ben de bir bakayım o zaman :)

      Sil
  6. Tatli harika gorunuyor. Kar gibi bembeyaz :) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma